Norsk kosthold mangler et viktig vitamin

Mangler vi et viktig vitamin?

Nyere studier tyder på at mat i den vestlige verden  innholder for lite av vitamin K2, også norsk mat. 

Et nytt stort 3-års studium på  244 eldre kvinner viser at  inntak av vitamin K2 (MK-7) hemmer utvikling av aldersrelatert stivhet i blodårene og forbedrer elastisiteten. Tidligere er det vist i den samme gruppen kvinner at de fikk høyere bentetthet både i ryggsøylen og i lårhalsen sammenlignet med kontrollgruppen.  Benstyrke ble også mye bedre enn i kontrollgruppen.  Flere andre studier tyder også  på at det  «glemte» vitaminet,  K2, kan gjøre en  betydelig forskjell for helsen.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25694037
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23525894

Kan vitamin K2 være svaret?

I Japan er det høy forventet levealder og det er svært lav  frekvens av benskjørhet og hjerte/kar sykdom, spesielt i nord. Japanere spiser retten «natto» bestående av gjærete soyabønner som er svært rik på vitamin K2, MK-7. Japanere har spist   denne retten gjennom mange generasjoner og det har aldri vært rapportert  bivirkninger.  Flere undersøkelser i Japan viser at inntak av «natto» resulterer i bedre benstruktur hos både kvinner og menn og færre lårhalsbrudd hos kvinner.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11369171
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21394493
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16614424

Prøv K2NOR i 2 mnd. til halv pris!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *