Les om boken “Alder ingen hindring” i Helsemagasinet VOF

Boken “Alder ingen hindring” har blitt omtalt i Helsemagasinet VOF

Dr.philos. Mona E. Møller har skrevet en oversiktlig, liten bok om effekten av vitamin K2 kalt “Alder ingen hindring”.

Forfatteren er både sivilingeniør og biokjemiker og har en doktorgrad i toksikologi fra UiO. Hun har jobbet med vitamin K2 i omkring 10 år, vært forskningsleder ved Norsk Hydro og gjesteforsker ved USAs nasjonale helseinstitutter og professor II ved NTNU i Trondheim. Boka “Alder ingen hindring” forteller alt ”du trenger å vite om hvorfor vitamin K2 er viktig for god helse”.

Møller forteller historien om ”det glemte vitaminet”, hvilke funksjoner det har i kroppen og forklarer forskjeller mellom ulike varianter av vitamin K, som har en felles kjernestruktur kalt naftokinon med forskjellige ”haler”. Variantene av vitaminet har ulike virkninger i kroppen. Tidligere overså mange betydningen av vitamin K2 , såkalte menakinoner, som inkluderer alt fra MK-4 til MK-13 og finnes i animalske produkter. Disse tas best opp i kroppen om man samtidig spiser fettrik mat og oppholder seg mye lengre i kroppen enn K1 , som finnes i grønnsaker.

I kapittel 8 i boken “Alder ingen hindring” forklarer forfatteren betydningen av et tilstrekkelig inntak av vitamin K2 for å unngå blant annet diabetes type 2, som ofte sammenfaller med overvekt, stillesitting, høyt blodtrykk og sigarettrøyking. Vi vil legge til at insulinresistens er en underliggende faktor for diabetes, noe hun ikke nevner. Ikke desto mindre er de positive virkningene av vitaminet udiskutable, blant annet for blodkoagulering, regulering av kroppens kalsiumomsetning og opprettholdelse av et sterkt skjelett, hjerte- og karhelse og for å motvirke kroppens generelle aldringsprosesser.

Vi er enige med forfatteren om at et daglig tilskudd av vitamin K2 er en billig livsforsikring og anbefaler boka både for legfolk og forskere som ønsker å sette seg nærmere inn i vitenskapelig litteratur. Forfatteren mottar gjerne spørsmål om boka og hvilke tilskudd hun anser for mest effektive; e-post: mona.moller@axial. no

Trykk på linken og les artikkelen her:

Artikkel alder ingen hindring

Bestill K2 online her

Bestill boken Alder ingen hindring online her

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *